Findes der nogle gode stillinger for rygsmerter som jeg kan udføre hjemme?


De fleste yoga stillinger arbejder med hele kroppen, og den sunde, stærke, smidige og fleksible rygrad (ryg) er en af grundstenene i yoga.

Vores meget foroverbøjede livsstil med computere, mobiltelefoner, tv fra sofaen, bilkørsel og selv motionstræning som f.eks. cykling, skaber ubalance i kroppen, der kan resultere i spændte og ufleksible muskler bl.a. i ryggen. Yoga som helhed adresserer dette.

Men rygsmerter kan have mange forskellige årsager, ofte er de smerter vi oplever i ryggen et resultat af ubalancer andre steder i kroppen, hvorfor det altid er en god ide at konsultere en yogainstruktør for at finde frem til præcist hvad der kan være årsag til rygsmerterne, så du arbejder med årsagsbehandling og ikke bare symptombehandling.

Her er nogle blide yogastillinger der udført roligt og kontrolleret, er som balsam for en smertefuld ryg:

Kattestræk (Marjaryasana)Barnets stilling (Balasana)

Støttet bro (Setu Bandha Sarvangasana)


Liggende twist (Jathara Parivartanasana).


53 visninger

MeRoYoga, 4180 Sorø, Denmark        

info (a) meroyoga.com        

 Tel: +45 2575 5955

© 2015 by MeRoYoga studio