Mette MeRoYoga Blog.jpg
Copy of Hvid MeRoYoGa.png

Blog

  • Twitter
  • Instagram

De ofte stillede spørgsmål.


Ofte stillede spørgsmål MeRoYoga

Her har jeg samlet nogen af de spørgmål jeg oftes mødes med, når jeg underviser.


Jeg er ikke særlig fleksibel, vil jeg kunne gå til yoga?

En af de store misforståelser omkring yoga er, at det kun drejer sig om fleksibilitet og at man skal være fleksibel for at kunne træne yoga. Yoga vil gøre dig mere fleksibel og smidig, men det er ikke nødvendigt at have denne fleksibilitet for at kunne begynde.

Yoga er netop et værktøj til at arbejde med din krop og igennem kontinuerlig træning at opbygge en større styrke, balance, rummelighed, fleksibilitet og smidighed (mentalt som fysisk). Yoga handler om balance, og alle stillinger udføres med et fokus på at skabe balance, mellem styrke og fleksibilitet, for- og bagsiden af kroppen, mentalt og fysisk i kroppen o.s.v.

Groft sagt kan man sige at dit fysiske og mentale udgangspunkt kan fortælle dig lidt om, hvad du kan forvente at opnå ved yoga, så se sådan på det, at jo mere udfordret du føler du er, jo større en gevinst.

Dermed ikke være sagt at du ikke kan opnå noget ved at træne yoga hvis du f.eks. allerede er meget smidig. Yoga giver dig lige præcis det du behøver, og har behov for her og nu, så er det balance, styrke, mental styrke eller ro du leder efter, så er det lige præcist det yoga giver dig.

Yoga kan tilpasses alle uanset udgangspunkt, alder og fysik. Det er bare om at komme i gang.

Kan jeg tage min egen måtte med til yoga?

Mange foretrækker at træne på egen træningsmåtte, så naturligvis er du altid velkommen til at medbringe din måtte.

Hvis du til gengæld ønsker at tage en måtte med for at øge tykkelsen på de normale træningsmåtter, anbefaler jeg i stedet for, at du benytter et foldet tæppe ved de øvelser hvor du syntes at måtten virker for tynd, f.eks. under det bagerste knæ i Low Lunge. Det er vigtigt, at måtten ikke er for tyk, da vi ønsker at have en god kontakt mellem vores fødder / hænder og jorden i alle støttende/stående stillinger. Det er netop her vi arbejder med balancen og den grundlæggende følelse af at have kontakt med jorden (at være ”grounded”).

Skal jeg have vand med til yoga?

Jeg oplever ofte, at elever tager en flaske vand med til træningen. Med mindre du vælger at træne en form for Hot Yoga, hvor du kan være i fare for at dehydrere, behøver du ikke at have væske med til Yoga.

Yoga består af en lang række twist, forover- og bagoverbøjninger, der alle masserer de indre organer, herunder maven, hvorfor det ikke er hensigtsmæssigt at indtage væske under træningen. Ud over de rent fysiske øvelser, så opbygger vi i yoga en indre kropsvarme som er med til at gøre det lettere for muskler og led at udføre blandt andet dybe stræk. Derfor er det ikke en fordel at prøve at nedkøle kroppen med kold væske under træningen.

Til gengæld er det altid en god ide at drikke vand efter træning.

Kan jeg spise inden træning?

Når kroppen er i gang med at fordøje næring efter et måltid, har den ikke de samme ressourcer og energi til at udføre fysisk aktivitet, det er derfor mange af os føler os tunge og mere trætte lige efter et måltid.

Yoga består af både dynamiske og mere passive øvelser, men fælles for begge er, at der arbejdes intens med hele kroppen. Selv om yoga kan se meget roligt ud udefra, bruger du alle kroppens muskler i forbindelse med træningen. Derudover findes der i yoga mange foroverbøjninger, bagoverbøjninger og twists, der alle er med til at hjælpe kroppen med at fjerne affaldsstoffer, ved at massere de indre organer.

Så undgå at spise et stort måltid i op til 2 timer før yogatimen, en snack eller lignende kan spises ca. 1- 1 1/2 time før.

Kan jeg praktisere yoga selv om jeg er inde i en "tung" periode?

Yoga er netop det perfekte værktøj til at løsne op og afhjælpe mange fysiske og psykiske symptomer. Mange trænings former tømmer kroppens energireserver, yoga er en af de få former for træning der øger energiniveauet og lader dig op.

Yoga øger ilt optagelsen i kroppen, generer energi, klarer hjernen, forbedre din søvnkvalitet og afhjælper smerter. Yoga beroliger det sympatiske nerve system (som styre vores kæmp eller flygt refleks) hvilket er med til at begrænse stress, muskel spændinger, angst og nervøsitet m.m.

Så med mindre du er decideret skadet eller syg f.eks. med feber, er du altid velkommen.

Hvilket tøj skal jeg have på til yoga?

Du skal have tøj på der virker behageligt at bevæge sig i, uden strammende steder. Det er en fordel med tæt siddende tøj, så toppen f.eks. ikke ”falder” ned i foroverbøjninger og omvendte stillinger. Hvis du ved, at du har let ved at blive kold, kan du eventuelt tage et par strømper og en trøje med til at tage på under den afsluttende meditative øvelse. (normalt Savasana)

Yoga udføres på bare tæer på en måtte.

107 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle