MeRoYoga, 4180 Sorø, Denmark        

info (a) meroyoga.com        

 Tel: +45 2575 5955

© 2015 by MeRoYoga studio

  Udstrækning af fodsål og tæer.


  Bindevævet i kroppen afgøre i samspil med vores muskler og led, hvor meget og hvor langt vi kan strække og bøje kroppen. Vores bindevæv er arrangeret i baner, der bl.a. forbinder overkroppen med underkroppen, og blokeringer forsaget af skader, fysiske eller psykiske spændinger eller gentagende bevægelser begrænser os i vores naturlige rækkevidde.

  I Yoga arbejdes der fokuseret på at strække og bøje bindevævet, og på at føre kroppen tilbage til en naturlig tilstand med styrke, fleksibilitet og balance. Fordi bindevævet er arrangeret i baner i kroppen, kan blokeringer et sted på banen føre til begrænsninger et andet sted. Derfor arbejdes der i Yoga med hele kroppen. Udstrækning af sålerne kan bl.a. være med til at skabe en dybere foroverbøjning i Uttanasana.

  Hvad gør du:

  Øvelsen fokuserer på muskler og bindevæv på fodsålen, og strækker samtidig de dybe lag af læg musklerne der bevæger tæerne og støtter svangen.

  Sådan gør du:

  • Kom ned på alle fire, på hænder og knæ. Underdrej tæerne. Kom op og sidde, ved at du langsomt læner dig tilbage, og lader vægten af dine hofter komme ned og hvile på dine hæle.

  • Til at starte med kan du beholde dine hænder i gulvet foran dig og på den måde bibeholde meget af din vægt på dine hænder, mens du lader hoften søge tilbage over hælene.

  • Når du så føler at denne stilling er blevet komfortabel, kan du prøve at sidde mere oprejst med hele din vægt på hælene, og hænderne hvilende i dit skød.

  • Tag mellem 5-10 dybe åndedræt her, inden du langsomt læner dig forover igen, hviler hænderne på gulvet og fører benene ud til siden og kommer ned og sidde.

  Det er et meget intens stræk, men du skal ikke på nogen måde føle smerte, hvis det gør ondt, bakker du ud af stillingen med det samme.


  152 visninger