top of page
woman writing in note book
Meroyoga logo white

Blog

Udstrækning af fodsål og tæer for bedre flexibilitet.


Udstrækning af fodsål MeRoYoga

Fødderne er ofte en overset kropsdel, og et af de steder jeg har fokus på med mine klienter. Rigtig mange er ikke vant til at bruge fødderne så intens som vi gør i yoga, og pludselig bliver de bevidste om egne begrænsninger som følge af "stramme" fødder.


Men ubalancer og begrænsning i fødderne spiller en meget større rolle i vores velbefindende end vi lige regner med. Vores fødder er vores fundament, er noget galt her, skaber vi en kædereaktion af ubalancer op igennem kroppen. Mange tror at stramhed skyldes stramme muskler, men vores muskler er kun en af komponenterne, vores bindevæv spiller en langt større rolle.


Bindevævet i kroppen afgøre i samspil med vores muskler og led, hvor meget og hvor langt vi kan strække og bøje kroppen. Vores bindevæv er arrangeret i baner, der bl.a. forbinder overkroppen med underkroppen, og blokeringer forsaget af skader, fysiske eller psykiske spændinger eller gentagende bevægelser begrænser os i vores naturlige rækkevidde.


Igennem Yoga arbejder vi fokuseret på at strække og bøje bindevævet, og på at føre kroppen tilbage til en naturlig tilstand med styrke, fleksibilitet og balance. Fordi bindevævet er arrangeret i baner i kroppen, kan blokeringer et sted på banen føre til begrænsninger et andet sted. Derfor arbejdes der i Yoga med hele kroppen.


Her er en lille, men effektiv måde at strække bindevævet på vores fodsåler.


Hvad gør du:

Øvelsen fokuserer på muskler og bindevæv på fodsålen, og strækker samtidig de dybe lag af læg musklerne der bevæger tæerne og støtter svangen.

Sådan gør du:

  • Kom ned på alle fire, på hænder og knæ. Underdrej tæerne. Kom op og sidde, ved at du langsomt læner dig tilbage, og lader vægten af dine hofter komme ned og hvile på dine hæle.

  • Til at starte med kan du beholde dine hænder i gulvet foran dig og på den måde bibeholde meget af din vægt på dine hænder, mens du lader hoften søge tilbage over hælene, så langt som de kan komme.

  • Når du så føler at denne stilling er blevet komfortabel, kan du prøve at sidde mere oprejst med hele din vægt på hælene, og hænderne hvilende i dit skød.

  • Tag mellem 5-10 dybe åndedræt her, inden du langsomt læner dig forover igen, hviler hænderne på gulvet og fører benene ud til siden og kommer ned og sidde.

Dette er et meget intens stræk, men du skal ikke på nogen måde føle smerte, hvis det gør for ondt, bakker du ud af stillingen med det samme.

Start med kortere perioder, og øg langsomt tiden indtil du kan sidde oprejst i lidt længere tid.


0 views0 comments
bottom of page