Mette MeRoYoga Blog.jpg
Copy of Hvid MeRoYoGa.png

Blog

  • Twitter
  • Instagram

Yogastillingernes potentiale


Yogastillingernes potentiale MeRoYoga

Det er ikke at kunne alle teknikkerne i yoga, der afgører hvor dyb eller overfladisk din yoga praksis er. Yogaens dybe effekt vokser ud af den intention, du ligger i teknikkerne.

Det handler heller ikke om hvor smidig du er. Hvis et led ikke er i balance, er det som regel, fordi nogle muskler er for stramme og andre for slappe. Disse ubalancer opstår i forbindelse med akutte skader, eller over mange år pga. uheldige vaner og ubevidste kropslige forsvarsstrategier. Yoga er det værktøj du kan bruge til at rette op på kroppens ubalancer.

I yogaen er en korrekt eller forbedret kropsholdning i fokus. Har du en god kropholdning, vil du opleve større frihed og et bedre flow af energi i kroppen, end hvis du har en uhensigtsmæssig kropsholdning. En god kropsholdning giver dig en fornemmelse af at være i balance og en følelse af frihed i kroppen, hvorimod en dårlig kropsholdning giver en følelse af begrænsning og stagnation.

Yogastillinger er redskaber til at forbedre kroppens holdning. Gennem yogastillingerne kan du således træne din evne til at mærke, hvornår kroppen er i balance. Når kroppen kommer i balance, bliver den vanskelige yoga stilling let, og kampen for at holde stillingen bliver afløst af en følelse af overgivelse og frihed. I Yoga er der en oplagt progression i den rækkefølge du lærer stillingerne. På den måde kan du langsomt opbygge kroppens styrke og smidighed.

Den transformative kraft der ligger i yoga har potentialet til at transformere dit liv. Transformation handler ikke om hvor ofte du dyrker yoga, men hvordan du dyrker yoga. Vi bruger ikke kroppen til at komme ind i stillingerne, men stillingerne til at komme ind i kroppen. Teknikkerne bærer potentialet til transformation, med det er dig der skal give teknikkerne retning og intention.


9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle