Mette MeRoYoga Blog.jpg
Copy of Hvid MeRoYoGa.png

Blog

  • Twitter
  • Instagram

Grundlæggende Meditations teknik


Meditation MeRoYoga

Meditation handler om at åbne op og slappe af over for alt, hvad der dukker op i sindet under meditationen, uden at vælge noget ud. Det drejer sig ikke om at undertrykke nogle tanker eller følelser, men bare at acceptere og konstatere at noget dukker op.

Årsagen til at vi mediterer, og den måde hvorpå vi forholder os til det, der dukker op under meditation, er en øvelse i, hvordan vi kan betragte alt andet i livet. Disciplin er vigtig i forbindelse med meditation. Et fast tidspunkt eller ritual omkring meditationen skaber grundlaget for en fast vane

Hvis der opstår en tanke, benævner du den ”tanke” og vender tilbage til dit åndedræt. Både negative som positive tanker er helt OK, da det ”bare” er tanker, så bliv ved med at bringe din opmærksomhed tilbage til åndedrættet. Igennem meditationen lære du at være venlig imod dig selv og at respekterer dig selv. Læg derfor mærke til dit tonefald, når du benævner dine tanker ”tanke”, og gentag det venligt, hvis du opdager, at du har sagt det på en streng eller irettesættende måde. Udfordringen består i at udvikle medfølelse og respekt, både for dig selv og andre, så praktiser din meditation med ærlighed, venlighed og humor.

6 punkter for god holdning:

1. Sædet; sid fladt, bækkenet må ikke hælde hverken frem eller tilbage eller mod højre/venstre.

2. Ben; sid bekvemt med benene krydset foran dig, eller i en stol med fødderne hvilkende fladt på gulvet.

3. Torso (fra hovedet til bækkenet); sid ret op og ned, med en stærk ryg, åben forside, ikke lænet hverken frem eller tilbage.

4. Hænder; hold hænderne åbne f.eks. med håndfladerne hvilende på lårene eller med håndfladerne op af med tommel og pegefinger der rører hinanden.

5. Øjne; åbne, så du forholder dig vågent og afslappet til det der sker, blikket vender en smule nedad og rammer gulvet ca. en meter til halvanden foran dig. Find et punkt og lad blikket fokuserer blødt på det.

6. Mund; let åben så kæben slapper af, og luften kan bevæge sig frit, spidsen af tungen hviler blødt mod ganen.

Meditationsobjektet er det du vælger at mediterer på, det kan være et fysisk fokus punkt, en intension (f.eks. at være positiv indstillet, at gennemfører en udfordring), en grundfølelse (f.eks. venlighed, empati, kærlighed), åndedrættet eller hvad der virker eller føles rigtigt for dig på det givne tidspunkt.

Er du ny til meditation er åndedrættet som fokuspunkt et godt sted at starte. Gør udåndingen til meditationsobjektet og tæl din vejrtrækning. Du tæller dine udåndinger (inde i hovedet) fra 1 til 10, når du kommer til 10 starter du forfra. Bliver du distraheret under meditation, kan du prøve at rette opmærksomheden mod kroppen igen ved at gennemgå de 6 punkter og derefter vende tilbage til udåndingen, hvor du starter igen på 1.


113 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle